10 نمونه از موارد استفاده از خیار گلخانه ای امروز اصفهان را باهم یاد بگیریم

میزان انرژی مصرفی در تولید، فرآوری و توزیع کشاورزی به طور مداوم در حال افزایش است.

در طول ماه های زمستان در صنعت تولید خیار گلخانه ای امروز اصفهان، روشنایی تکمیلی مورد نیاز برای حفظ سطح تولید منجر به هزینه های بالایی می شود.

فناوری کنونی از لامپ های سدیم پرفشار باند پهن (HPS) استفاده می کند که کارآمدترین منبع نور برای تولید محصول نیست.

پیشرفت های اخیر در توسعه فن آوری های منبع نور منجر به فرصت های جدیدی برای استفاده از منابع نوری پایدار و بسیار کارآمد در قالب LED (دیودهای ساطع کننده نور) برای روشنایی گلخانه شده است.

هدف از این مطالعه ارزیابی کارایی استفاده از نور تابش فعال فتوسنتزی (PAR) برای بازده خیار، فرآیندهای تولید و تأثیر آن بر هزینه‌های متغیر در کشت خیار با استفاده از سه نوع روشنایی مختلف بود.

این تحقیق با استفاده از سه محفظه منطقه رشد گلخانه جداگانه انجام شد که به موجب آن گیاهان موجود در داخل با استفاده از سه ترکیب روشن شدند: 1. روشنایی استاندارد HPS از لامپ های سدیم بالای HPS-کنترل، 2. HPS-LED-HPS toplighting و LED interlighting، و 3. LED-LED – 100٪ روشنایی LED، هم نورپردازی بالا و هم روشنایی با LED.

این تحقیق در دو چرخه کشت زمستانه مستقل انجام شد، نتایج تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که راندمان استفاده از نور در ترکیب LED-LED بیشترین و در HPS کمترین را داشته است و استفاده از نور تکمیلی لامپ در ترکیب LED-LED (Interlighting و Toplighting) مطلوب ترین را ارائه می دهد.

مازاد تمام هزینه های متغیر بیش از ارزش تولید به دست می آید، علیرغم بالاترین سطح مطلق هزینه های متغیر در این نوع روشنایی تکمیلی، ارزش تولید تا 32.55٪ در رابطه با ترکیب HPS بالاتر بود، که همچنین به حاشیه ناخالص تبدیل شد که حدود ¾ بالاتر بود.

البته شایان ذکر است که در ترکیب HPS-LED، سهم هزینه روشنایی و گرمایش در ارزش کل تولید کمترین میزان بوده است، همچنین ترکیبی است که در حال حاضر در ادبیات به عنوان سودمندترین ترکیب در تولید گلخانه ای توصیه می شود.

 

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.